U Vijećnici upriličen prijem za žensku odbojkašku ekipu Prve osnovne škole u Brčkom

22.6.2018. Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović danas je u zgradi Vijećnice upriličio prijem za žensku odbojkašku ekipu Prve osnovne škole u Brčkom povodom osvajanja prvog mjesta na Prvom balkanskom prvenstvu ženske školske odbojke starosti do 15 godina.

Image for news

Osmanović je čestitao ekipi na ostvarenom rezultatu i što su predstavile Brčko i Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu.
 
„Pokazale su da je Brčko grad odbojke. Zasigurno moramo organizovanije ulagati u sport,  naročito u školski sport koji ima veliki potencijal u našem gradu, a sve s ciljem kako bi gradili bolje društvo. Zahvaljujem se profesoru Milunoviću koji je predvodio ovu ekipu, Mari Matkić, šefici Podojeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje, i profesoru Šemsudinu Ahmetbašiću. Također, nakon ovih rezultata pojavila se i ideja da budemo domaćini narednog prvenstva. Potrudit ću se da se osiguraju sredstva kako bi Brčko bio domaćin ovog prvenstva“, kazao je Osmanović.
 
Zoran Milunović, profesor fizičke kulture i pomoćnik direktora Prve osnovne škole u Brčkom, zahavlio se Odjeljenju za obrazovanje koje je omogućilo da ekipa učestvuje na takmičenju u Skoplju te naglasio da je ekipa pokazala i potvrdila da potiče iz grada gdje se sport vrednuje.
 
Milica Mitrović i Anđela Radoš su učesnice takmičenja i kazale su da je to za njih bilo jedno veliko i lijepo iskustvo na kojem su pored ostvarenih vrhunski rezultata stekli i mnoga prijateljstva.


 
Na prijemu odbojkašica prisustvovala je i Mara Matkić, šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje, i profesor Šemsudin Ahmetbašić koji su, također, čestitali ekipi na rezultatima, te zaželjeli još puno uspjeha u sportskom životu.
 
Podsjećamo, ženska odbojkaška ekipa Prve osnovne škole nakon što je pobijedila na međuškolskom takmičenju u Brčko distriktu BiH dobila je poziv da učestvuje na Prvom balkanskom prvenstvu za žensku odbojku koje je održano u Skoplju od 7. do 10. juna 2018. godine.
 
Odbojkašice Prve osnovne škole su sve utakmice dobile sa 2:0 u setovima i to Albaniju 25:16 i 25:17, Makedoniju 25:18 i 25:22, Crnu Goru 25:13 i 25:18, Kosovo 25:12 i 25:17.
 
Generalni sekretar Međunarodne asocijacije školskog sporta Jan Kulen dodijelio je pehar našoj pobjedničkoj ekipi.