Za doček Nove 2019. godine u Brčkom nastupaju „Piloti“

21.12.2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić na današnjoj konferenciji za novinare najavio je da će za doček 2019. godine na Trgu mladih u Brčkom nastupit rock-skupina „Piloti“.

Image for news

„S obzirom na to da se prošlogodišnji koncert, kada je nastupio Željko Samardžić, pokazao kao vrlo uspješan, i ove godine smo odlučili organizirati doček Nove godine na otvorenom. Zahvaljujući određenim uštedama koje smo napravili u ovom proračunu izdvojili smo 30.000 KM za rock-skupinu ‚Piloti‘, jednu od najpoznatijih rock-skupina s prostora bivše Jugoslavije. Nadam se da će koncert biti uspješan i privući dosta ljudi iz Brčkog ali i drugih mjesta BiH kao i okruženja“, rekao je Milić. 

On je istaknuo da je cilj ove aktivnosti da preraste u neku vrstu tradicije, ali i turistički događaj. 

„Možemo vidjeti da Banja Luka, Sarajevo i mnogi drugi gradovi Bosne i Hercegovine od dočeka Nove godine prave i turistički događaj i trebamo razmišljati u tom pravcu. Naravno, na samom Trgu potrebno je uz to obogatiti i sadržaje kako bi ta novogodišnja noć zaista protekla u dobrom raspoloženju i privukla ljude i sa strane koji u svojim sredinama nemaju takav organiziran doček“, istaknuo je Milić. 

Gradonačelnik je najavio da će kao i prethodnih godina u novogodišnjoj noći obići i dežurne službe u gradu koje novogodišnju noć provode radno. 

„Nadam se da će novogodišnja noć proteći u skladu s očekivanjima i da će naše dežurne službe, vatrogasci, policija i medicinski radnici imati što manje posla. Oni zaslužuju našu potporu i pažnju jer će u vrijeme našega slavlja biti na svojim radnim mjestima i pobrinuti se da sve protekne u najboljem redu. Kao što je to i do sada bila tradicija, posjetit ću i ‚Radio Brčko‘ i čestitati Novu godinu slušateljima, a 1. siječnja planiran je posjet porodilištu i darivanje prvog novorođenčeta u 2019. godini“, kazao je Milić.