U Brčkom 16. i 17. avgusta 1. Međunarodna turistička regata “Sava nautik”

9.8.2019. Predstavnici brčanskog Udruženja “X Centar” organizovali su danas prvi operativni sastanak na kojem su najavili 1. Međunarodnu turističku regatu “Sava nautik” koja će u Brčkom biti održana 16. i 17. avgusta. Sastanku su prisustvovali predstavnici Vlade Brčko distrikta BiH na čelu sa gradonačelnikom kao i predstavnici Policije Brčko distrikta BiH i drugih udruženja koji će pomoći održavanju bezbjednosti same regate.

Image for news

Igor Milićević iz Udruženja “X centar” rekao je da očekuje 1000 učesnika u regati, odnosno od 150 do 200 plovila iz Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić istakao je da Vlada rado podržava manifestacije koje se tokom ljeta organizuju na rijeci Savi. “Ova regata je sastavni dio manifestacije Savski cvijet. U interesu nam je da tokom ljeta rijeka Sava bude što otvorenija prema građanima, pogotovo kada su u pitanju ovakvi događaji koji imaju međunarodni karakter”, dodao je gradonačelnik Milić.

Saša Slavnić, predsjednik Udruženja “X Centar” naglasio je da posjetioce prvi dan regate očekuje takmičenje u pecanju na plovak bijele ribe za pionire do 14 godina, prezentacija nautičke opreme, gastronomska ponuda ribolovačkih i lovačkih udruženja kao i zabavni program, a da će drugi dan biti organizovano spuštanje regate od Vučilovca prema gradu.

Pokrovitelj manifestacije je Vlada Brčko distrikta BiH.