Tari Lukić Grand prix Festivala „Dječija mašta može svašta“

2.3.2020. Tara Lukić iz Brčkog je izvođenjem pjesme „Mnoge su želje“ osvojila Grand prix Festivala „Dječija mašta može svašta“ koji je održan u Brčkom u okviru programa obilježavanja Dana Distrikta.

Image for news

U takmičarskom dijelu sinoćnjeg festivala nastupilo je 16 učesnika, među kojima su učenici brčanskih osnovnih škola, a u revijalnom dijelu učestvovali su gosti iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije. 

Prvo mjesto osvojila je Jasmina Pekić, drugoplasirane su bile Jelena Tošić i Dženita Sečić, dok je treća pozicija pripala Anji Pištalović, Lejli Kombić i Farisu Ferhatoviću. 

Tri posebne nagrade uručene su Eleni Leni Vuković, Anđeli Ćurčić i Kristijanu Dežiću, a najbolji scenski nastup imale su Lena Milojković i Milica Milanović. 

Lukićeva i Tošićeva stekle su i pravo učešća na dječijem festivalu u Brežicama u Sloveniji. 

Pobjednica Tara Lukić rekla je novinarima da joj je ovo bio prvi put da učestvuje na nekom festivalu. 

Umjetnički direktor Festivala Jovan Adamov rekao je da je zadovoljan organizacijom i istakao da je značaj Festivala u tome što uljepšava djetinjstvo učesnika. 

On je istakao da su na ovom festivalu svoje prve korake kao djeca pravili pjevači koji sada nastupaju širom SAD i Kanade. 

Organizator Festivala bio je Dječiji kulturni centar iz Bijeljine.