Supervizor Scanlan i predsjedavajući arbitar Williamson u Brčkom

5.9.2019. Zvaničnici Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH sastali su se jučer u Gradskoj vijećnici sa supervizorom za Brčko Michaelom Scanlanom i predsjedavajućim arbitrom Arbitražnog tribunala za Brčko Johnom Clintom Williamsonom.

Image for news

„Suštinski zaključak svih učesnika u razgovoru je da se Brčko kreće u pravcu stvaranja uslova za potpuno ukidanje supervizije. Dio tog cilja je da treba, prije svega, ojačati ekonomski razvoj našeg područja i, u tom kontekstu, pozdravljene su aktivnosti vlasti na revitalizaciji „Luke”, potom napretka u oblasti energetike, te vodosnabdijevanja, ali i priprema za donošenje novog Zakona o budžetu Distrikta”, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.  

„Strateška lokacija Brčkog, autonomija u procesu donošenja odluka i velik budžet pružaju priliku izabranim zvaničnicima Distrikta da od Brčko distrikta BiH naprave primjer dobrog upravljanja i prosperiteta za cijelu BiH. Tokom svoje posjete radujem se da čujem od dužnosnika Distrikta da su posvećeni postizanju tih ciljeva, kako je predviđeno Konačnom odlukom“, izjavio je ambasador Williamson. 

Sastanku su, osim gradonačelnika Siniše Milića, prisustvovali i njegov zamjenik Anto Domić, predsjednik Skupštine Esed Kadrić i njegov zamjenik Ivo Filipović.