Najavljen početak Internacionalnih teatarskih susreta Brčko distrikta BiH

12.10.2022. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić danas je na konferenciji za medije najavio početak 39. Susreta pozorišta/kazališta BiH u Brčko distriktu BiH u Domu kulture i to prvom predstavom u Domu kulture 20. oktobra i trajat će do 28. oktobra 2022. godine.

Image for news

„Imamo jedan poseban kvalitet ove godine, konceptualno smo napravili određene izmjene i oni koji vole pozorište bit će u prilici da uživaju u teatarskim sadržajima više pozorišta, kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz šireg regiona“, izjavio je Kadrić te je pozvao ljubitelje kulture i pozorišta da od 20. oktobra dođu u brčanski Dom kulture i osjete duh teatarskih susreta.

Direktor festivala Jakov Amidžić kazao je da su završene pripremne radnje za Susrete koji počinju naredne sedmice.

„Imamo jedan novi koncept, novi pristup, novi izgled i novi termin za ovogodišnje Internacionalne teatarske susrete Brčko distrikta BiH i to smo odlučili iz razloga što smo dosadašnji koncept prilično istrošili. Mi smo do sada imali susrete koji su bili posvećeni domaćem dramskom tekstu, a od ove godine nećemo više biti vezani samo za domaći dramski tekst“, istakao je Amidžić.

On je kazao da Susrete, koji se ove godine održavaju pod motom „Bolest društva“, čine predstave iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.