Ministar Savanović i gradonačelnik Milić o pitanjima boračke populacije

15.5.2018. Ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske Milenko Savanović boravio je danas u službenoj posjeti gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću, gdje je zaključen ugovor o uređenju međusobnih odnosa između Vlade Republike Srpske i Vlade Brčko distrikta BiH u vezi sa stanovima za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koji su izgrađeni u naselju Ilićka, čime je stvoren pravni osnov da se korisnici stambenih jedinica mogu uknjižiti kao vlasnici.

Image for news

Na ovaj način završen je posao koji je započet 2010. godine, a riječ je o 37 stanova. U ovaj projekat Vlada Republike Srpske svojevremeno je uložila 1.400.000 KM, a Brčko distrikt BiH 90.000 KM.

„Obaviješten sam da je završen i idejni projekat još jedne stambene zgrade koja će biti podignuta u Brčkom sa 18 stambenih jedinica. U pitanju su sredstva Vlade Brčko distrikta BiH i mi ćemo s ovih 18 stanova završiti proces stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u Brčkom“, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske Milenko Savanović naglasio je da je Vlada Republike Srpske uložila oko 2.370.000 KM u stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i invalida od I. do IV. kategorije u Brčkom.

„Kada tome dodamo i banjske rehabilitacije, zapošljavanje i jednokratne novčane pomoći, Vlada Republike Srpske je do sada u Brčko distrikt BiH uložila 2.880.000 KM“, dodao je ministar Savanović.

Na sastanku ministra i gradonačelnika bilo je riječi i o drugim životnim pitanjima, povezanosti institucija dviju vlada te je dogovorena daljnja saradnja.