Javna rasprava o specijalnoj pogodbi

Određuje se provođenje javne rasprave o specijalnoj pogodbi putem koje Brčko distrikt Bosne i Hercegovine daje u zakup preduzeću „Bosnaplod“ d. o. o. Brčko distrikt BiH (u daljnjem tekstu: Zakupac), sa sjedištem na adresi Semberska b. b., Brčko, u svrhu poljoprivredne proizvodnje, a koja se odnosi isključivo na proizvodnju u voćarstvu, za potrebe preduzeća

Image for news

Ukupna površina zemljišta koje se daje u zakup iznosi 76,3059 ha, i ukupna godišnja zakupnina iznosi 5.601,47 KM.

Javna rasprava o specijalnoj pogodbi u trajanju od 10 dana bit će otvorena dana 19. 6. 2023. godine.

Sva raspoloživa dokumentacija se nalazi u Uredu za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine te će zainteresovanim licima biti omogućen uvid u istu, radnim danom, u periodu od 19. 6. 2023. do 29. 6. 2023. godine.

Pozivaju se sva zainteresovana lica da učestvuju u javnoj raspravi te da svoje primjedbe, prijedloge, sugestije, komentare i mišljenja o specijalnoj pogodbi istaknu u roku i na način određen članovima 12. i 13. ove odluke.

            Pismene primjedbe, prijedlozi, sugestije, komentari i mišljenja mogu se dostaviti Uredu lično ili putem pošte, na adresu:

            Ured za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine,

            Bulevar mira broj 1,

            76000 Brčko,

s naznakom: „Specijalna pogodba – poslovna inicijativa preduzeća „Bosnaplod“ d. o. o. Brčko distrikt BiH“, najkasnije do 29. 6. 2023. godine do 1400 sati.