Najavljeni Internacionalni teatarski susreti Brčko distrikta BiH

2.10.2023. Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić danas je na konferenciji za medije najavio početak Internacionalnih teatarskih susreta Brčko distrikta BiH koji će trajati od 19. 10. do 27. 10. 2023. godine.

Image for news

„Ovo je vrijeme i mjesto kada se snažno afirmira i osnažuje teatarska umjetnost. Brčko distrikt BiH je epicentar kulturno-umjetničkih zbivanja i možemo reći da je upravo ovo jedan od najvažnijih kulturno-umjetničkih događaja, kako u Brčkom tako i u regionu. Na jednom mjestu se nalaze reditelji, glumci i gledaoci koji na jedan specifičan način razmjenjuju emocije, energiju i viziju. Četrdeset godina ovakvog događaja je zaista nešto što fascinira i nastavit ćemo ovu tradiciju. Potrudit ćemo se da se ovakvi događaji ne dešavaju sporadično, već da ustanovimo pozorišnu kuću“, istakao je gradonačelnik Nišić.

Selektor Goran Damjanac predstavio je spisak predstava istakavši da prva predstava nosi naziv „Moj sin samo malo sporije hoda“.

Direktor Internacionalnih teatarskih susreta Jakov Amidžić predstavio je i prateći program, gdje je, između ostalog, predviđeno sedam pozorišnih predstava za djecu po školama izvan grada.