Gradonačelnik i potpredsjednik Skupštine otvorili Gradsku regatu

13.8.2023. Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić zajedno s potpredsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH Ivom Filipovićem otvorio je manifestaciju „Gradska regata – karneval na vodi Brčko 2023“.

Image for news

Gradonačelnik Nišić svim prisutnim poželio je dobrodošlicu kazavši da ova manifestacija predstavlja regionalni događaj koji je epicentar ovakvih zbivanja u regionu. „Nadam se da će ovo biti dugogodišnja tradicija. Mi ćemo učiniti sve da uskladimo ljepotu rijeke Save i njene obale i da dolazak u naš grad ne bude samo zbog obaveze, već zbog emocije i potrebe da uživate u bogatim turističkim sadržajima“, istakao je gradonačelnik Nišić.

Potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo Filipović podsjetio je da današnja manifestacija govori koliko je važan Brčko distrikt BiH, rijeka Sava i Ficibajer. „Mislim da politici ovo treba biti putokaz na koji način da razvija turizam u Brčko distriktu BiH“, kazao je Filipović.

Gradsku regatu pod pokroviteljstvom Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH, a u saradnji sa gradskim službama i nevladinim organizacijama, organizuje Nautički klub Brčko. Predstavnici Nautičkog kluba kazali su da su zadovoljni odazivom plovila i učesnika te su pozvali i na muzički program koji se održava u 19.00 sati.