Gradonačelnik najavio program Dana Distrikta: 6. marta na gradskom trgu nastup Marije Šerifović

28.2.2020. „Na osnovu odluke Organizacionog odbora za obilježavanje Dana Distrikta u naredne dvije sedmice u Brčkom će biti održan niz manifestacija kojim ćemo obilježiti 20. godinu postojanja Brčko distrikta BiH.

Image for news

Kao i prethodnih godina centralni događaj će biti svečana akademija, koja će biti održana u nedjelju, 8. 3. 2020. godine, a tradicionalni koncert kao poklon našim sugrađanima bit će održan i ove godine. Nastupit će Marija Šerifović 6. marta u 21.00 sat na gradskom trgu u Brčkom“, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić na konferenciji za medije. 

On je istakao da će za najmlađe će biti održan niz manifestacija i najavio tradicionalni festival dječije muzike „Dječija mašta može svašta“ koji se u nedjelju, 1. marta održava po 16. put. „Najmlađe očekuje i niz drugih programa poput koncerta i dječije predstave na Trgu mladih“, dodao je Milić. 

Gradonačelnik je naglasio da su za građane Distrikta pripremljene besplatne predstave stand-up komičara i predstava „Tražim muža“. „Kada je riječ o kulturi, ona kao i uvijek zauzima značajan dio ove manifestacije pa će tako biti održane promocije knjiga, izložbe slika, a predstavit ćemo i monografiju Brčko distrikta BiH koju smo pripremili povodom 20. godišnjice Brčko distrikta BiH. Nadamo se da će naši klubovi dobiti prava na organizaciju finala kupova za odbojkašice i odbojkaše pa će tako i ove godine ova sportska takmičenja obilježiti Dan Distrikta, rekao je Milić.

On je dodao da će ljubitelji sporta, osim odbojke moći pratiti turnire u stonom tenisu, sjedećoj odbojci, plesu te učestvovati u osmomartovskoj uličnoj trci.

„I ove godine će biti održan simpozij medicinskih sestara i tehničara, a po prvi put dani ženskog preduzetništva, rukotvorina, tradicije i poslovnih ideja”, zaključio je gradonačelnik Siniša Milić.

Program obilježavanja 20. godišnjice Brčko distrikta BiH