Gradonačelnik uručio paketiće djeci u Obdaništu „Naša djeca“ i učesnicima projekta „Napredujmo zajedno“

28.12.2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je uručio novogodišnje paketiće djeci u Obdaništu „Naša djeca“ i djeci učesnika projekta „Napredujmo zajedno“ u organizaciji Društva psihologa Brčko distrikta BiH.

Image for news

Gradonačelnik je kazao da mu je bilo zadovoljstvo biti s djecom i zaželio im sve najbolje u 2019. godini. 

„I ove godine smo se potrudili da našim najmlađim sugrađanima uručimo više od 700 paketića, od čega je mališanima obdaništa uručeno 420 paketića i da im na simboličan način poželimo sve najbolje u 2019. godini, mnogo sreće u njihovom odrastanju i puno dobrog zdravlja. Također, svima onima koji učestvuju u obrazovanju ove djece, njihovim odgajateljima i svim drugima koji rade u ovim ustanovama se zahvaljujemo na onome što oni rade, a rade jedan ozbiljan posao koji se odnosi na naše mlade i koji su naša budućnost. Izuzetno sam i dirnut programom koji su oni pripremili i zadovoljstvo mi je bilo biti s ovom djecom. Preporučujem svima onima koji su donosioci odluka da dođu i posjete ovu djecu i da vide taj osnov koji treba da stoji iza svake naše odluke i vjerujte da ćemo onda imati mnogo manje problema kada budemo donosili odluke u nekakvom općem interesu za dobrobit ove djece i svih naših sugrađana“, kazao je Milić. 

On je podsjetio da se rješava i problem nedostatka prostora u javnim obdaništima koji će u potpunosti zadovoljiti potrebe za tim prostorom. 

„Meni je drago da polako rješavamo i nedostatak prostora u javnom obdaništu i, ukoliko bude išlo sve po planu, sredinom iduće godine imati ćemo u funkciji i obdanište u naselju Ilićka. Također, budžetom za 2019. godinu će biti osigurana dodatna sredstva za gradnju obdaništa u naselju Klanac i Srpska Varoš i siguran sam da ćemo sa završetkom ta tri objekta u potpunosti zadovoljiti potrebe za tim prostorom“, kazao je Milić. 

Gradonačelnik je danas uručio i paketiće djeci učesnika projekta „Napredujmo zajedno“ u organizaciji Društva psihologa Brčko distrikta BiH i zaželio im sve najbolje u 2019. godini. 

„Njihov projekat ima edukativnu ulogu i zadovoljstvo mi je bilo podijeliti radost s ovom dječicom“, kazao je Milić.