Gradonačelnik podržao prezentaciju učenika JU Poljoprivredna i medicinska škola o održivoj budućnosti

Učenici JU Poljoprivredna i medicinska škola u Brčkom danas su organizovali prezentaciju „Zdravo drvo, zdrav život: Rastući sklad drveća, lijekova i opreme za održivu budućnost“ koja je realizovana u okviru projekta „Mladi heroji – osnaživanje mladih BiH na nivou zajednice“. Cilj prezentacije bio je upoznavanje lokalne zajednice s aktivnostima i postignućima tokom ovog projekta.

Image for news

Na prezentaciji je prisustvovao i gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić koji je tom prilikom izjavio da je aktiviranje mladih u ovakve projekte od suštinske važnosti.

„Danas smo svjedočili izuzetno inspirativnoj prezentaciji koja naglašava važnost ekološke svijesti i održivosti. Naši mladi su pokazali izvanrednu posvećenost i kreativnost u pristupu zdravlju i očuvanju prirode. Ponosan sam što možemo podržati ovakve inicijative koje promovišu znanje, zdravlje i ekološku svijest“, kazao je gradonačelnik.

On je naglasio da je važno mladima osigurati mogućnost da svoje ideje pretvore u djela i pruži podrška u ostvarivanju svojih inicijativa.

Inače, gradonačelnik Nišić je jučer prisustvovao i otvaranju „Ljetne učionice“ u JU Tehnička škola, aktivnost koja je realizovana u okviru projekta „Mladi heroji – osnaživanje mladih BiH na nivou zajednice“.

Prisutne su u ime nosilaca projekta Udruženja izbornih zvaničnika u BiH i Agora Central Europe pozdravili Ernes Jusović, Magda Podsedníková i Ivana Pirić iz Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH, te se zahvalili na podršci svim učesnicima na projektu.

Projekat implementira Udruženje Izbornih zvaničnika u BiH (UIZBiH) uz finansijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Češke Republike i Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH. Projekat je dio obrazovnog programa koji ima za cilj povećati učešće mladih u javnom životu na lokalnom nivou i doprinese funkcionalnosti lokalne vlasti u BiH na temelju aktivnog učešća mladih građana. Implementacija ovog projekta odvija se u 10 srednjih škola u BiH.