Gradonačelnik Milić ugostio učesnike festivala „Dječija mašta može svašta“

2.3.2020. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić upriličio je prijem za učesnike festivala „Dječija mašta može svašta“, koji su se predstavili gradonačelniku i upoznali ga sa svojim očekivanjima pred večerašnji nastup koji je zakazan za 18.00 sati u sali Gimnazije.

Image for news

Ovom druženju su prisustvovali i umjetnički direktor festivala Jovan Adamov, izvršni producent Blagiša Nikolić, kao i poznati animator dječijeg stvaralaštva – voditelj festivala Minja Subota. Šesnaest učesnika, bisera festivala, večeras će se predstaviti brčanskoj publici, a ova manifestacija organizovana je po 16. put u okviru obilježavanja 20 godina postojanja Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik Siniša Milić izrazio je zadovoljstvo jer je nastavljena tradicija festivala „Dječija mašta može svašta“.

„Dječica su dobro raspoložena, raspjevani su i ne sumnjam da će i publika koja večeras dođe u 18.00 sati u Gimnaziju imati priliku da uživa. Hvala organizatorima i gospodinu Minji Suboti koji je zaštitni znak festivala. Sve je spremno za muzičke nastupe večeras. Za mene je ovo veoma značajan događaj koji predstavlja priliku našim najmlađim sugrađanima da se oprobaju u muzičkom smislu“, rekao je gradonačelnik Milić.

Minja Subota je istakao da mu je velika čast da se već 16. put druži s najmlađima u Brčkom.

„Ovo je jedan umjetnički kapital Distrikta Brčko. Kontinuitet festivala je dokaz razumijevanja i želje da se izlazi u susret mladima, da se sam Dan Distrikta obilježava na optimističan način i da stavimo u prvi plan one koji su budućnost Brčkog i svih nas, a to su najmlađi, i to pjesmom. Takmiče se oni i u likovnoj umjetnosti, literarnim radovima i to zaokružuje cjelokupnu manifestaciju. Kruna svega je večerašnji muzički praznik“, istakao je Minja. 

Elena Lena Vuković iz Brčkog, učesnica festivala, predstavit će se večeras numerom Kad ti ljubav jednom dođe.

„Da nije moje učiteljice, ja ne bih došla do finalne večeri. Moram reći da gledam Muzički tobogan koji je vodio Minja Subota uz vjernu pomoć Jovana Adamova. Nastupit ću večeras s pjesmom Kad ti ljubav jednom dođe“, rekla je raspjevana Elena koja je na konferenciji za medije otpjevala dio svoje pjesme i pozvala sve Brčake da dođu na večerašnji festival.