Glavni koordinator Vlade razgovarao s predstavnicima ŽOK „Bimal-Jedinstvo” o predstojećoj sezoni

22.7.2019. Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić danas je u zgradi Vlade razgovarao s predsjednikom ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Esadom Omerhodžićem, trenerom Smailom Pezerovićem i Sašom Grekulovićem, sportskim direktorom ŽOK „Bimal-Jedinstvo”, o predstojećoj sezoni i nastavku saradnje.

Image for news

Šadić je pohvalio dosadašnji rad kluba, ali i zaželio da klub ostvari još bolje rezultate kako bi što duže ostali u evropskim takmičenjima.

„Danas smo sumirali još jednom pozitivne i dobre rezultate našeg kluba, ali razgovarali smo i o aktivnostima koje se odnose na narednu sezonu kako u domaćem prvenstvu tako i evropskom. Također, morat ćemo ubrzati aktivnosti na rješavanju opremanja dvorana kako bi mogli nastupati, ali moramo raditi i na aktivnosti izgradnje multifunkcionalne dvorane. Drago mi je da je klub zadovoljan s dosadašnjim aktivnostima koje im je Vlada pružila. Mi očekujemo da na takmičenjima ostvare što bolje rezultate kako bi ostali što duže u evropskim takmičenjima”, kazao je Šadić ističući da će ukoliko klub bude učestvovao na takmičenjima lokalna zajednica omogućiti prevoz navijačima i ostalim zainteresovanim licima kako bi „brčanske princeze” imale podršku i s tribina.

Predsjednik ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Esad Omerhodžić kazao je da je rad kluba i Vlade na visokom nivou i da su sva finansijska očekivanja ostvarena do nove godine.

„Dosadašnji rad kluba i Vlade je na izuzetno visokom nivou. Sva naša finansijska očekivanja su ostvarena do nove godine. Mogu reći da je ekipa spremna za takmičenje i klub sigurno očekuje dobre rezultate. Pored dobre komunikacije s Vladom, ipak je potrebno što prije riješiti sportsku dvoranu, odnosno omogućiti barem da se MEVZA liga (srednjoevropska liga) igra u Brčkom”, kazao je Omerhodžić.

Trener Smail Pezerović u razgovoru s glavnim koordinatorom kazao je da klub već nekoliko godina uživa u plodovima svoga rada, da je kruna svega učešće u srednjoevropskoj ligi i da je to veliki izazov za klub i igrače.