Danas u Brčkom počinje profesionalni teniski turnir za muškarce

22.5.2018. Povodom početka profesionalnog teniskoga turnira „ITF MENS FUTURES BRCKO OPEN 2018“ koji se od danas igra na teniskim terenima TK „Prohema“ u Brčkom, gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić je u Gradskoj vijećnici organizovao prijem za organizatore i igrače turnira.

Image for news

On je pozvao građane Brčkog da u narednim danima posjete teniske terene Proheme i pogledaju mečeve.

„Takmičarima želim mnogo sportske sreće i da se ponovo vidimo naredne godine na Openu. Čestitke organizatorima na jubileju. Nadam se da će turnira biti mnogo više i da ćemo se radovati, kako ovakvim događajima tako i uspjesima takmičara iz naše zemlje“, rekao je gradonačelnik Milić.

Glavni turnir počinje danas u 10.00 sati. Finale dubla se igra u petak 25. 5. 2018. godine dok se finale singla igra u nedjelju 27. 5. 2018. godine u 13.00 sati, a ovaj meč direktno će prenositi Radio-televizija Republike Srpske.

Vladimir Šarenac, direktor turnira, istakao je da su kvalifikacije prošla 64 igrača te da na ovogodišnjem turniru učestvuju teniseri iz 24 države.

„Hvala Vladi Brčko distrikta BiH na podršci koju su nam pružili i ove godine kada proslavljamo jubilej – 15 godina turnira. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti i da se vidimo na terenima u narednim danima“, dodao je Šarenac.

Supervizor turnira Vladimir Erg naglasio je da je cilj ovakvih turnira da se pomogne domaćim igračima da dođu do bodova s najmanje troškova, ali i dodao da ih raduje dolazak igrača iz svih dijelova svijeta. Ovogodišnji nagradni fond je 2.000 dolara.

„Kada smo počinjali turnire nismo imali nijednog igrača iz svoje zemlje. Sada imamo 24 igrača iz BiH koji se nalaze u žrijebu ovog turnira. Nerman Fatić će biti jedan od nosilaca na ovom turniru. Važno je spomenuti i Tomu Brkića, a da podsjetim da je Damir Džumhur igrao ove turnire prije nekoliko godina, a sada je među 30 igrača svijeta“, rekao je Erg.

Teniser Darko Jandrić iz Srbije izrazio je zadovoljstvo što je i ove godine u Brčkom te dodao da ga za ovaj turnir vežu lijepa sjećanja. „Očekujem teške mečeve, ali se nadam pobjedi“, dodao je Jandrić.

Mei Mesa iz Sjedinjenih Američkih Država iz Bostona, koji trenutno živi u Francuskoj, prvi put je u Brčkom i dodao je da je u Brčko stigao po preporuci dobrog prijatelja iz BiH.

Pokrovitelj teniskog turnira „ITF MENS FUTURES BRCKO OPEN 2018“ je Vlada Brčko distrikta BiH.