Ambasadorica Indonezije u posjeti Brčko distriktu BiH

19.6.2019. U službenoj posjeti Brčko distriktu BiH danas je boravila Nj.e. ambasadorica Indonezije u Bosni i Hercegovini Amelia Achmad Yani zajedno s grupom privrednika iz Indonezije. U Gradskoj vijećnici sastala se s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem i direktorom Biznis foruma Brčko distrikta BiH Damirom Bulčevićem.

Image for news

Ovim susretom nastavljena je saradnja koja je ranije započela na brčanskom Biznis forumu, a razgovarano je o daljnjim koracima za njeno unapređenje u oblastima privrede, kulture, turizma, obrazovanja i ekonomskih odnosa.

„Današnja posjeta je rezultat prvog Biznis foruma koja jasno ukazuje, pored poboljšanog biznis netvortinga, da smo u svijetu uspjeli prikazati Brčko distrikt BiH kao kvalitetnu poslovnu sredinu. Već su ostvareni kontakti između brčanske poslovne zajednice i privrednika iz Indonezije“, naglasio je direktor Biznis foruma Damir Bulčević.

Ambasadorica Indonezije izrazila je želju da se ovaj vid saradnje i konkretizuje bratimljenjem Brčkog i grada Magelanga u Indoneziji čime bi i institucionalno bili realizovani zaključci današnjeg sastanka.

Nakon sastanka u Gradskoj vijećnici delegacija iz Indonezije posjetit će Javno preduzeće „Luka Brčko“ i Fabriku za proizvodnju jestivog ulja „Bimal“.