Gradonačelnik čestitao Borilačkoj akademiji Ichigeki na ostvarenim rezultatima u Poljskoj

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić danas je u Vijećnici primio članove Sportskog društva „Borilačka akademija Ichigeki” iz Brčkog koji su na međunarodnom turniru u Poljskoj „ICHIBAN IKO POLISH CUP 2024“ osvojili prva mjesta.

Image for news

Gradonačelnik je čestitao Seleni Stanimirović, Ognjenu Gariću i Mihailu Tešiću na ostvarenim rezultatima i izrazio ponos što su se kući vratili s velikim uspjehom.

„Ponosan sam na naše mlade šampione koji su ostvarili izvanredne uspjehe i što su predstavljali naš grad na međunarodnom turniru. Njihova posvećenost i iznimno sportsko umijeće predstavljaju svjetlo našeg grada. Čestitam im na izuzetnom uspjehu i radujem se njihovim budućim pobjedama“, kazao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je istakao važnost ulaganja u mlade talente te obećao nastavak podrške i razvoja programa koji podstiču sportske aktivnosti među mladima, naglašavajući važnost fizičke aktivnosti za zdrav razvoj mlade generacije.

Trener kluba Slobodan Garić kao i mladi prvaci zahvalili su se gradonačelniku na srdačnom prijemu te su izrazili svoju predanost daljnjem treniranju i postizanju novih vrhunskih rezultata. On je podsjetio da u Kjokušin karateu ne postoji registrovan savez BiH niti u entitetima i da se nada da će se taj problem uskoro riješiti. 

Turnir je okupio oko 400 takmičara iz ukupno osam evropskih zemalja u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji – Poljska, Češka, Ukrajina, Njemačka, Srbija, Velika Britanija, Francuska i Austrija.