TELEGRAM SAUČEŠĆA

11.10.2022. Poštovana i uvažena porodico Mulabegović,
Uprkos činjenici da će svako od nas jednom otići, teško nam pada saznanje da nas je napustio čovjek koga smo znali, čovjek koji je ostavio dubok trag u našem Brčkom, čovjek koji je svojim predanim radom i čestitošću zadužio brojne generacije akademskih građana u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Image for news

Takvu jednu nelagodu ostavila je informacija da je u Tuzli preminuo prof. dr. Šefik Mulabegović, ugledni univerzitetski profesor, osnivač i dugogodišnji profesor brčanskog Ekonomskog fakulteta, dobar komšija, nadasve plemeniti otac i djed.

Profesor Mulabegović skoro cijeli svoj vijek posvetio je obrazovanju mladih naraštaja. Za vrijeme svoje dugogodišnje akademske karijere obavljao je najodgovornije dužnosti na Tuzlanskom univerzitetu. Učestvovao je na mnogim razvojnim projektima. Osim toga, objavio je mnogo različitih publikacija.

 Njegovom smrću Brčko je izgubilo čovjeka koji se uvijek rado odazivao pozivu da pomogne svom rodnom gradu. Uspomena na ovog divnog čovjeka, nekadašnjeg predsjednika brčanske opštine i pedagoga u Brčkom trajat će toliko koliko i ljudsko i profesionalno djelo koje je profesor Mulabegović ostavio. A to djelo je zaista bogato i obimno.

 

 U moje lično, ali i u ime Vlade Brčko distrikta BiH primite izraze iskrenog saučešća.

 

                                                                                        Gradonačelnik Brčko distrikta BiH

                                                                                                     Esed Kadrić